zondag 17 juli 2016

Gruwelijke moorden

IN DE GEEST VAN GAUDI (El Torres & Jesus Alonso Iglesias)
Wie Barcelona bezoekt, kan niet om Antonio Gaudi heen. Stap uit de trein bij de Passeio de Gracia en je loopt recht op het Casa Battlo af, en naast nog een aantal andere gebouwen zijn er natuurlijk het Park Gruell en de Sagrada Famiglia, de enorme nog altijd niet voltooide kathedaal. Maar Gaudi is overal, in het straatmeubilair, in de stoeptegels, de winkels… je zou kunnen zeggen dat de geest van Gaudi overal in Barcelona rondwaart. Zoiets is bijna letterlijk het geval in In de geest van Gaudi, een uitstekende thriller van Juan Antonio (El) Torres (verhaal en storyboard) en Jesus Aloso Iglesias (tekeningen en inkleuring).
Barcelona wordt hierin opgeschrikt door een serie moorden, die worden gepleegd op door Gaudi ontworpen plaatsen. De moorden zijn nogal gruwelijk ren het is er hoofdinspecteur Jaime alles aan gelegen om de moordenaar zo snel mogelijk te ontmaskeren. Het lijkt err op dat die er op uit is om iedereen die de nalatenschap van Gaudi volhens hem bezoedeld, om het leven te brengen. Ongewild raakt ook het meisje Toni bij de zaak betrokken, die getuige is van de eerste moord en later meent dat ze de geest van Gaudi door de Bacelonese straten ziet lopen.
Iglesias is een prima tekenaar die in een soepele halfkarikaturale tekenstijl geloofwaardige personages weet neer te zetten. De geest van Gaudi waart ook rond in zijn tekenwerk, want regelmatig gebruikt hij pagina-indelingen die verwijzen naar Gaudi's mozaiekwerk. Het verhaal zit stevig in elkaar met verrassende wendingen en een geloofwaardige plot en afronding. Kortom, een prima strip, die je ook nog eens meeneemt langs een paar van de mooiste plekken van Barcelona.
Uitgeverij Gorilla; 128 pagina's; hardcover, kleur; Prijs € 19,95

☺☺☺☺

Geen opmerkingen:

Een reactie posten