zondag 22 mei 2016

Oubollig liefdesverhaal

De man van nu (Hanco Kolk & Kim Duchateau)
De man van nu is het langverwachte resultaat van de samenwerking tussen Hanco Kolk en Kim Duchateau. Het is het bizarre verhaal van de liefde van Rafael Fallstaf voor Sylvia Calvijn, twee mensen die elkaar niet kunnen ontmoeten, want Rafael is een Decimaal en Sylvia een Chronomens. Dat moet even uitgelegd worden.
Chronomensen, dat zijn wij. Een Decimalen, die leven in een parallelle wereld, maar voor hun verloopt de tijd razendsnel en ze zien ons als een soort standbeelden. Kan je het nog volgen? Hoeft niet, begin gewoon te lezen in De man van nu, dan wordt het vanzelf duidelijk. Rond dit gegeven bouwt Hanco Kolk een verhaal op over een onmogelijke liefde. Onmogelijk, want als een Decimaal een Chronomens aanraakt, en Rafael wil niets liever, betekent dat hun beider dood.
Zijn verliefdheid dreigt zijn ondergang te worden, Rafael verzuimt zijn werk, raakt vrienden kwijt en wil niets liever meer dan altijd bij de vrouw zijn die roerloos achter haar laptop in een hotelkamer  blijft zitten.
Voor het uitwerken van De man van nu werkte Hanco Kolk samen met zijn vaste inkleurster Marloes Dekkers en tekenaar Kim Duchateau. Kolk en Duchateau namen beiden een wereld voor hun rekening, waarbij de eerste de wereld van Sylvia en Kim Duchateau die van de Decimalen voor zijn rekening nam. Hanco tekent in de van hem bekende zwierige stijl, maar Kim, die vooral karikaturaal tekent, moest zijn stijl flink aanpassen. Maar het leverde mooie pagina's op. De samensmelting van twee tekenstijlen en het uiteindelijke resultaat daarvan zijn eerlijk gezegd het leukste van dit album.
In de kern is De man van nu een wat oubollig en nogal vaak verteld verhaal over een liefde die fataal afloopt (hoewel Rafael een stuk ouder wordt dan Romeo, dat wel) dat de scherpe kantjes mist van Hanco's oudere werk.
Uitgeverij De Harmonie; 144 pagina's; paperback, kleur; € 24,90
☺☺☺

Kijk ook eens op http://hanspols.nl

Geen opmerkingen:

Een reactie posten