maandag 27 juli 2015

Zwarte sneeuw

Camping Paraiso (Marcel Rouffa & Marc Legendre)


In de afgelopen jaren ontwikkelde Marc Legendre zich tot een veelgeroemde scenarist van stripverhalen, waarvan Amoras de bekendste en best verkopende is.  Voor Camping Paraiso werkte hij (na Asem) weer samen met Marcel Rouffa, een tekenaar met een klein, maar fijn oeuvre. Dat leverde een topper op. Hier is weer de Marc Legendre aan het werk die we kennen van grimmige, duistere verhalen (zoals Amorais of Misschien/Ooit/Nooit) en Rouffa speelt hier perfect op in met een krachtige zwart-witstijl.
Camping Paraiso is een thriller die zich afspeelt in het noorden van Canada. Hier bevindt zich een verlaten camping, waar de schijfster Diane naar toe trekt met de auto om er zichzelf te vinden en inspiratie voor een nieuw verhaal. Ze is niet alleen. Dylan is er ook nog, een veel whisky drinkende zonderling. Diane begin te schrijven, geen roman, maar brieven aan Dylan. Maar welk geheim draagt Dylan met zich mee, wat heeft zich op de camping afgespeeld?
Wat begint als een rechttoe rechtaan thriller verandert in een mysterieus en gelaagd verhaal met de sfeer van een David Lynchfilm. Een duister universum met inktzwarte sneeuw. Bespiegelende momenten worden afgewisseld met gruwelen en geweld. Rouffa en Legendre dalen diep af in de krochten van de menselijke geest. Om het koud van te krijgen.
Gorilla 2015; 172 pagina's zwart-wit; hardcover; € 24,95

☺☺☺☺

Geen opmerkingen:

Een reactie posten