maandag 11 mei 2015

Emotie, diepgang, liefde en heel mooi schilderwerk

ZOO INTEGRAAL (Frank & Bonifay)
De liefde voor de natuur en in het bijzonder voor dieren loopt als een rode draad door het werk van Frank Pé. Zijn oeuvre is heel bescheiden (Frank werkt langzaam en na het laatste deel van Zoo uit 2007 verscheen er geen nieuw werk), maar indrukwekkend. Zijn eerste serie Ragebol maakte hij voor een jong publiek en hierin gebruikt hij de natuur als een soort metafoor voor het geestelijk volwassen worden. In Zoo diept hij die thematiek nog verder uit. Mensen zijn kleine wezens die zich mogen verwonderen over de grootse natuur waarvan ze deel uitmaken.
Dat doet Buggy, het belangrijkste personage uit Zoo, een meisje op de drempel van de volwassenheid. We kijken met verwondering mee door haar ogen en zien hoe zij de dierentuin waarin ze opgroeit bij haar stiefvader Célestin, ervaart.
Het verhaal speelt zich af in Normandië ten tijde van de Eerste Wereldoorlog. Een oorlog die grotendeels aan de bewoners van de zoo voorbijgaat maar hen uiteindelijk toch niet met rust zal laten. Zoo is een parel van de Europese strip, het is een verhaal dat rijk is aan emotie, diepgang, liefde en heel mooie geschilderde pagina's. Een verhaal dat het verdient om in druk verkrijgbaar te blijven. Het was dus een uitstekend idee van de uitgever om dit driedelige verhaal opnieuw uit te brengen in een integrale uitgave. Een uitgelezen kans om het verhaal te ontdekken en in één keer uit te lezen.
Dupuis 2015232 pagina's, kleur;hardcover; € 34,95

☺☺☺☺☺

Geen opmerkingen:

Een reactie posten