vrijdag 4 juli 2014

Fallusvormige paddenstoelen en bronstige herten

Wild Vlees (Wide Vercnocke)


Wide Vercnocke verraste vorig jaar met zijn debuut Mijn lief ligt in de zetel, een spannend erotisch spel met vormen, associaties en transformaties. In Wild vlees speelt Vercnocke opnieuw met het thema van de erotische transformatie. Dit keer zijn het geen voorwerpen in de huiskamer die tot erotische objecten transformeren, maar de overgang van dier naar mens en weer terug. Grafisch is Wild vlees minstens zo sterk als zijn voorganger.
Een vrouw die net een relatie achter de rug heeft omhelst in een bos een gewond hert. Het hert herstelt en in de bronsttijd heeft hij opnieuw een ontmoeting met de vrouw die, opgewonden door het zien van fallusvormige paddenstoelen, het hert opnieuw omhelst. Hun ontmoeting wordt verstoord door een jager en ze gaan weer uit elkaar. Dan verandert het hert in een man en gaat naar de vrouw op zoek.
Vercnocke gebruikt weinig woorden om dit op het eerste gezicht vreemde en misschien wat onsmakelijke verhaal te vertellen, maar juist daardoor prikkelt hij de lezer om na te denken over de achterliggende symboliek zonder de vrijheid te ontnemen om er een eigen interpretatie aan te geven.
Mooi werk.

Bries2014
80 pagina's,kleur; softcover; € 19,00

☺☺☺☺

Geen opmerkingen:

Een reactie posten